Desert cel mai grozav chec

de andreea_andrei in Prajituri, 13 Feb 2018 | 7172 vizualizari

 

Extrem de pufos si aromat..

 

INGREDIENTE

  • 9 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte caldut
  • 2,5 cani faina cernuta
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao cernuta
  • 2 linguri nuca macinata
  • 1 praf de sare
  • coaja de la o jumatate de lamaie bio
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cel mai grozav chec:

Se separa ouale.

Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, adaugat treptat pana cand isi schimba culoarea si devin cremoase.

Albusurile se bat spuma cu sare si zaharul adaugat treptat pana avem o bezea ferma, lucioasa.

Adaugam galbenusurile peste bezea si amestecam cu o spatula.

Omogenizam si incepem sa adaugam faina in ploaie, amestecand usor de jos in sus pentru a nu scoate aerul din bezea. Cand se ingroasa, alternam faina cu laptele caldut in care am adaugat praful de copt.

Eu am facut checul in doua culori, asa ca am oprit 4 linguri de faina intr-o cana, pentru a avea aceeasi textura intre culori.

Dupa ce am terminat de adaugat laptele si faina,  mai putin cele 4 lg, am adaugat si nuca si coaja de lamaie si am impartit compozitia in doua parti egale. 

In prima am adaugat 2 linguri de faina din cele 4.

In cea de a doua am adaugat 2 liguri de cacao in locul celor de faina.

Optional se pot adauga fructe proaspete sau direct congelate date prin faina pentru a nu se duce la fund.

Se coace la cuptorul preincalzit la 170 grade C, pana cand trece testul scobitorii, aproximativ o ora.

Eu l-am facut in toate variantele posibile: simplu, cu nuca, cu cacao, cu fructe (prune, visine, caise, piersici)

Spor la bucatarit!

TIPS-URI

1

Din aceste ingrediente ies doua checuri sau o tava cu 20 portii prajitura.

2

Dupa ce il scoateti din cuptor, se asaza pe un gratar pentru a se raci.

3

Pentru a se obtine efectul de zebra, turnam alternativ cate un polonic de compozitie in centrul tavii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cel mai grozav chec" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Krapfen cu crema pasticcera